Öz əlinizlə hazırlanan xiyar turşusu

Tərəvəz, duz, ədviyyatlar, sirkə və düzgün seçilmiş şüşə qab – xiyar turşusu hazırlamaq üçün sizə lazım olanlar elə məhs bunlardır.

Acı turşu xiyar içki içdiyiniz zaman sizə çox lazımlı olacaq. Və ya özünüzə salat hazırladığınız an istifadə etmək istəyəcəksiniz. Ona görə də hazırlanması çox asan olan turşu xiyarı biz sizə təqdim edirik.

Düzgün doğrama :

İlkin olaraq istifadə edəcəyin tərəvəzləri düzgün doğra. Əgər bu çox bərk tərəvəzdirsə məsəl üçün kök onu çox nazik doğramaq lazımdır. Əlavə olaraq dad vermək üçün meyvələrdən də istafadə edəcəksənsə mütləq onların qabığını soy ki, meyvənin daxilinə sirkə daha tez daxil olsun və ətir yayılsın.

Düzgün şüşə qabın yuyulması :

Seçəcəyiniz şüşə qab ən çoxu 450 litrlik qab olsun. Elə də turşu daha keyfiyyətli olur. Şüşə qabı mütləq şəkildə isti duzlu su ilə yuyun. Elə də turşu daha uzun müddətli olacaq.

Hazırlanması :

Şüşə qaba xiyarı əlavə edin, doğranmış kökləri əlavə edin, soyulmuş almanı əlavə edin, dəfnə yarpağı və sirkə.

Xiyar turşunuz hazır bəylər – Nuş olsun !!!

Şərhini yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.