Yumurtanın açıqlaması

Haqqında o qədər çox danışılır ki, bildiyimiz yanlışlar doğruların yanında həqiqət olub.
1. Ağ, qəhvəyi, mavi və ya çilli yumurtalar arasında bir fərq varmı?
Qabıq rəngi yumurta verən toyuğun genetik xarakterindən irəli gəlir, eynilə insanların saçları kimi. Rəngin nə ləzzəti nə də qida dəyəriylə bir əlaqəsi yoxdur. Rəngi ​​nə olursa olsun bütün qabıqlar eyni şəkildə qırılır. Ancaq yumurtanı yaxşı bişirdiyinizdən əmin olmalısınız. Çünki qabığı yumurtanı sızıntıdan qoruyur amma çiy qidalardan insana keçə bilən mikroblardan qorumaz.
2. Yumurtanın ölçüsünün, daşıdığı qida dəyəri və dadı üzərində diqqətə çarpan bir təsiri varmı?
Toyuqlar yaşlandıqca yumurtaları da böyüyər. Qida məzmunları da aşağı nisbətdə dəyişə bilər. Buna görə, kiçik boy yumurtalarının ağında nisbilik daha az, sarısı daha böyük ola bilir. Yaşı irəliləmiş bir toyuqdan çıxan böyük boy yumurta, daha gənc bir toyuğun verdiyi orta boy yumurtaya görə artıqda 27 kalori və 2 g zülal ehtiva edir. Amma ölçüsü nə olursa olsun dadı həmişə eynidir.
3. Gəzən toyuq yumurtaları qida dəyəri baxımından qəfəsdə bəslənən toyuqlardan fərqlilik daşıyırm? Toyuqlar fərqli yemlərlə bəslənmədiyi müddətcə qida dəyərləri eynidir. Misal kətan toxumu ilə bəsləmək yumurtanın omeqa-3 məzmununu artırır. Hər iki üsulda az miqdarda da olsa antibiotik verilir.

Şərhini yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.